V Berlíne udeľujú mediálne ceny Bambi

14.11.2014 Celý región

Berlín 13. novembra (TASR) - Dlhé dámske róby a pánske smokingy prevládali dnes večer pred divadelnou scénou Stage na Postupimskom námestí v Berlíne, ktorá je dejiskom už 66. slávnostného udeľovania cien Bambi.

V okolí nechýbali stovky zvedavcov a fanúšikov jednotlivých hviezd, osobností, hostí, ktorých je v hľadisku okolo tisícky.

Mená viacerých laureátov prestížneho mediálneho ocenenia vydavateľského domu Burda boli už vopred známe. Patria medzi nich napríklad čínsky pianista Lang Lang, írska rocková formácia U2, viacnásobný svetový šampión Formule 1 Michael Schumacher, ktorého manažérka si v jeho zastúpení prevezme špeciálnu cenu Bambi millénia, ako aj hollywoodska hviezda Uma Thurmanová, americká speváčka Ariana Grandeová (nováčik roka), nemecký tenorista Jonas Kaufmann či domáca speváčka populárnych piesní Helene Fischerová, ktorá kvôli galavečeru dokonca odložila naplánovaný koncert a namiesto neho otvorila slávnostné podujatie.

Americká herečka Uma Thurmanová pózuje s cenou na 66. ročníku slávnostného udeľovania cien Bambi uznávaného mediálneho vydavateľského domu Burda v Berlíne 13. novembra 2014.

Tentoraz má galavečer tak trocha aj kráľovský rozmer, pretože medzi hosťami, ktorí sa dočkajú ocenenia, je za sociálnu angažovanosť aj dánska korunná princezná Mary v sprievode manžela princa Frederika.

Čestné Bambi udelili dvojici svetových futbalových šampiónov z Brazílie 2016, donedávna kapitánovi nemeckej reprezentácie Philippovi Lahmovi (31) a najúspešnejšiemu strelcovi histórie MS Miroslavovi Klosemu (36). Ich laudátorom bol ďalší z úradujúcich majstrov sveta Bastian Schweinsteiger.

Cenu za celoživotné dielo si prevzal uznávaný nemecký režisér Helmut Dietl (70), ktorému spoločnosť na scéne robili dve veľké herečky Senta Bergerová, ktorá vystúpila s laudáciom a Iris Berbenová, z ktorej rúk si prevzal trofej. Prítomní ocenili búrlivým aplauzom aj filmárovo niekoľkominútové poďakovanie.

Galavečer vysiela z divadla v centre nemeckej metropoly v priamom prenose prvý program nemeckej verejnoprávnej televízie ARD.

Vlani patrili medzi laureátov Bambi okrem iných aj britský spevák Robbie Williams, americká popová hviezda Miley Cyrusová, husľový virtuóz David Garrett, spoluzakladateľ Microsoftu Bill Gates a jeho manželka Melinda za ich charitatívnu činnosť v boji proti chudobe a chorobám, či rakúsky víťaz niekdajšej Veľkej ceny Eurovízie, skladateľ a spevák Udo Jürgens, ktorý si pred rokom prevzal v Berlíne trofej za celoživotné dielo.
 

Vyberte región